Gå vidare till innehåll
Gör en offertförfrågan online för ditt takbyte - offert inom 48h. Klicka här >
Gör en offertförfrågan online för ditt takbyte - offert inom 48h

Trygg helhetsleverantör av
fönstermontage

Svea Montage är fönstermontören som bryr sig lika mycket om dina fönster som du gör

Vi vet hur man montera fönster och hjälper dig gärna med att sätta in dina fönster Vi tar ett helhetsansvar för ditt fönsterbyte och tar inga genvägar. Vi utför montering av fönster i Kalmar - Blekinge - Kronobergs - Halland - Södermanlands - Västmanland Län 

Byta fönster med Svea montage innebär ett utförande som bygger på ett strukturerat arbetssätt och med de bästa produkterna som finns att tillgå på marknaden. Hos Svea montage får du dessutom 10-års garanti på fönstermontage 

Nya fönster med måttanpassning är vår standard

Anlitar du oss behöver du inte oroa dig för måtten. Vi måttanpassar alla våra fönsterprodukter för husets förutsättningar i stället för att anpassa huset till standardmått. Vårt standardmått är kundens mått. 

Boka hembesök

Så här går det till när du byter fönster med Svea montage

1. Boka tid

Bästa sätt att från början få rätt pris och rätt lösning, är att boka tid för ett kostnadsfritt hembesök. Hembesöket är helt utan köpkrav och tar ca 2 timmar. Vi går tillsammans igenom familjens behov och önskemål och tar sedan gemensamt fram den bästa lösningen. Vi går igenom allt från val av produkt, öppningsfunktion, storlekar, färgval, tillval i form av fönsterbänkar, persienner mm samt olika montagelösningar m h t väggkonstruktioner och eventuella håltagningar. Det är bra att vara förberedd inför hembesöket och att det finns tid för att gå igenom alla detaljer och frågor som uppstår.

2. Offert

Under hembesöket eller kort tid därefter erhåller du en offert med ett fast pris på överenskommen lösning som vi gemensamt går igenom vid behov. Vår personal står tillgängliga för frågor och förtydliganden av offertens innehåll och omfattning. När du bestämt dig genomför vi en kontrollmätning tillsammans med den snickaren som ska göra jobbet. Då fastställs alla karmyttermått samt den slutliga lösningen som ska levereras. Beställningarna av fönster, dörrar och tillbehör går sedan till fabrikerna som producerar just din kundanpassade lösning.

3. Montering

Innan leverans sker från fabrik och det blir dags att byta fönster, kontaktas du av din snickare som bokar in dag för montagestart. Normalt färdigställs 10–12 fönster komplett inom 1 vecka med undantag för utvändig plåtning som kan ske veckan efter. Våra snickarteam jobbar enligt Svea montages färdigställandeprincip som innebär att vi i möjligaste mån slutför komplett invändigt arbete per avgränsat rum innan arbetsdagens slut. På så sätt blir inte hela huset en byggarbetsplats under hela veckan utan varje rum färdigställs löpande. Montörerna och du som kund fastställer turordningen på ditt fönsterbyte. Detta arbetssätt medger därför även fönstermontering vintertid då varje enskild öppning endast exponeras en kort stund.

4. Kontroll efter montage

Sista montagedagen vid fönsterbyte med Svea montage, vill vi att du är hemma för en gemensam kontroll efter montage tillsammans med snickaren/projektledaren. Då går vi igenom öppningsfunktionen i varje fönster, invändigt arbete, utvändigt arbete samt inklädning och plåtning.

Vad kostar det att byta fönster?

Vi erbjuder alltid kostnadsfri besiktning och hembesök, där vi kommer förbi ert hus, inspekterar era fönster och diskuterar hur ni ser på ert fönsterbyte. Kontakta oss via kontaktformuläret så återkommer vi till er för att boka en tid!